למה לקוחות שלי תמיד מרוצים
למה לקוחות שלי תמיד מרוצים זה לא סוד. לפעמים מעצבים צעירים לא מצליחים ליצור ולספק מוצר ללקוח שהוא יהיה מרוצה מהתוצאה ב100%. לפעמים הלקוח לא מרוצה בכלל וזה גם מבאס את המעצב. זה קורה בדרך כלל כאשר לא עובדים מסודר. כשהלקוח לא יודע מה הוא רוצה והמעצב מפחד לקחת על עצמו אחריות ולתשאל את הלקוח.
אז יוצא בלגן גדול. לכן אני תמיד אומר: למלא את הבריף בצורה נכונה – זה 90% מהצלחה. מעצב חייב לקבל תשובות לשאלות הבאות:
- "שם החברה?"
- "במה חברה/לקוח מתעסק/ת?"
- "מי המתחרים של הלקוח?"
- "מה מבדיל את השירות של הלקוח מהמתחרים?"
- "במה שירות של הלקוח יותר טוב מהמתחרים?"
- "איזה עיצובים הלקוח אוהב ולמה?",
- "איזה עיצובים הלקוח לא אוהב ולמה?"
- "מה הוא קהל היעד?"
- "מה הלקוח רוצה שהעיצוב ישדר לקהל היעד שלו?"
- "איזה מטרות העסק רוצה להשיג בכללי?"
- "מה המטרה של שהלקוח רוצה לממש בעזרת העיצוב הזה?"
- "איזה בעיה הלקוח מצפה שהעיצוב הזה יפתור?"
- "האם היו כבר ניסיונות לפתור את הבעייה הזאת?"
- "מה התקציב של הלקוח?".
זה נכון שקשה לגרום ללקוח למלא את בריף(שאלון) בעצמו, אז במקרה הזה אפשר לתאשל אותו אישית ולעזור לו עם השאלות שהוא לא מבין. המעצב שכבר יודע איזה דוגמאות של העיצובים הלקוח אוהב ואיזה לא – רואה את הכיוון. כאשר המעצב יודע במה הלקוח יותר טוב מהמתחרים שלו – הוא ידגיש את זה בעיצוב. הידיעה שהלקוח רוצה לייצג את עצמו באופן רציני ימנע מהמעצב להשתמש בחומרים הלא רלוונטיים. אחרי שמעצב סיים את העבודה (או כמה דוגמאות) לפעמים לקוח רוצה לשנות משהו קטן. אם זה אפשרי אז זה לא בעיה. אבל אם מעצב מבין שזה יהרוס את הרעיון הוא חייב להראות ולהסביר את זה ללקוח.
לשכנע בעזרת דוגמאות אחרות שכבר עובדות בשוק. לא צריך להתבייש. אתה מעצב ואתה יודע יותר טוב מה יעבוד ומה לא. כשהלקוח רואה שמעצב שולט בעניין הוא סומך עליו. אז זה בעצם המתכון: להבין מה רוצה הלקוח ולממש את זה באמצעות הידע הניסיון של מעצב. ככה אני עובד ולקוחות שלי תמיד מרוצים.